Allt du borde veta om whisky

Vi människor har blivit lite mer av livsnjutare, och då gäller det att veta allt man kan om både whisky, vin och hur man lever det goda livet. Allt för att det ska bli så bra som möjligt. Då finns det några whiskypunkter som det gäller att hålla koll på. 

1103568-cognacLa Dolce Vita, det goda livet. Ja, det är ett liv som allt fler känner att de vill leva. Och i dagens konsumtionssamhälle är det otroligt enkelt. Ta bara att man på vingruppen.se/Wineagency/info/Populara-Produkter/Rott-vin/ enkelt kan finna ett härligt utbud utav viner och andra alkoholsorter. Att beställa online blir allt mer populärt och känns även lite mer exklusivt då man väljer bland utbudet på ett helt annat sätt. När det kommer till viner så handlar det mycket om druvor och något som de flesta mer eller mindre har koll på, en annan sak är det när det kommer till whisky. Av den anledningen blir det lite roligare att få mer kunskap om whisky som man sedan kan briljera med.

Faktan vi behöver kunna

”Whiskyn är från början helt genomskinlig. Färgen kommer från lång lagring på ekfat (eller, om det är en billig whiskysort, från karamellfärg). Även mycket av smakerna kommer från träfaten.”

Citatet kommer från en artikel i tidningen Café och bjuder på många spännande insikter, som att ordet whisky kommer från Gaeliskan och betyder livets vatten. Om du vill läsa mer om dryck och om trender inom matvärlden har svd ett bra inlägg om detta, och känner du för att investera kan det vara mer värt att välja whisky än guld.