En kock i hemmet och på restaurangen

Det är många som vet hur det ser ut i ett riktigt restaurangkök. Och om man inte vet, kan man föreställa sig. Det är inte svårt, vi har sett miljön i filmer, och förstår att det inte skiljer sig speciellt mycket från verkligheten.

Det som dock skiljer sig, är hur ett kök ser ut hemma, jämfört med hur det ser ut på en restaurang. Och ännu mer intressant: hur ser det ut hemma hos en kock? Har hen samma vitvaror för köket i sitt hem, som i restaurangen? Och vilka köksredskap använder hen mest?

Det är faktiskt väldigt intressant, och antagligen är det just därför som Sydsvenskan har skrivit om hur kökschefen Patrik har det hemma hos sig. Och det verkar faktiskt vara så att skillnaden inte är så stor. Det man märker av är att det är mycket fria ytor, och det beror säkerligen på att han har så på jobbet. Det måste vara svårt att kunna röra sig fritt i ett restaurangkök och sedan gå hem till ett mindre. Ännu jobbigare blir det så klart om det inte finns yta att röra sig på. Utöver ytorna verkar det som att han har något mer avancerade köksredskap. Som en gräddsifon. En gräddsifon är en produkt som fixar perfekt vispad grädde snabbt, utan att man behöver anstränga sig. Utöver detta har han rejäla kockknivar, en brödsåg, en brännare, stavmixer samt e mandolin att skriva och strimla grönsaker med. En annan kock som säkert har dessa saker hemma är Jamie Oliver, eller hur?  Här lagar han köttbullar och pasta, gott!