Fixa restaurangkänslan hemma

Som de flesta känner till så är vi stora fan utav att äta ute på restaurang här i Sverige. Ofta handlar det om att man är glad i den känslan som finns på restaurangen, för den är speciell. Det är en sak att bli omhändertagen och när man är för trött för att fixa maten själv så är det helt klart ett alternativ. Men det är något mer också, det är den där mysiga inredningen, de tända ljusen, den vackra duken och den fina dukningen.  Varför inte fixa den där känslan hemma också?

När vi äter så utsätts vi för många olika intryck och just i samband med mat så kan det öka eller minska vår matlust. Trevnadskänslan ska vara på topp för att vi ska känna oss nöjda och det kan vara lösningen på mysteriet till varför vi älskar att gå på restaurang. För vi spenderar både en hel del med tid och pengar på att äta ute. Om det är atmosfären, maten eller personalen som gör att vi återvänder kan bara gästen svara på, ofta är det en kombination av alla dessa tre.

Skapa din egen restaurangFestlig dukning på matbordet

För att spara lite extra pengar men också för att få den där efterlängtade känslan så är det just en restaurangatmosfär som kan sätta sin prägel på hemmet. För att få den där sköna känslan jag vi inreda och tillsätta detaljer som ger en extra känsla. Exempelvis så är en vit duk, vinägersprayen Double Dressing, blommor och ljus tre enkla och billiga detaljer som man tillföra för den där äkta restaurangkänslan. Det finns också en ton som man kan sätta med hjälp av att skapa ett ljust rum, ett par som har satsat stenhårt på just restaurangkänsla i hemmet är Charlotte och Tony:

Ljus och rymd präglar det cirka ett hundra kvadratmeter stora sammanhängande vardagsrummet och köket – där takhöjden som mest är drygt sex meter. Den röda fåtöljen såg Tony på en matmässa och lyckades efter flera års övertalning få den finländska ­designern att sälja ett av hans exemplar. Gasspisen är fjärrmanövrerad.

Både Charlotte och Tony älskar att laga mat och har satsat mycket på att få ett väl fungerande kök med restaurangkänsla.Inredning från Kvänum, gasspis från Smeg.(Läs om deras hem här)