Kockfritids för barn

En kock som bjudit in till sitt kök för matlagningskurser är Johanna Westman. Kurserna är för barn och istället för att gå på vanligt fritids får barnen gå på kockfritids.

397252-kids-and-their-mother-preparing-a-pizza

I ett tidigare inlägg har vi skrivit om att kockar är måna om att ha ett kök hemma som påminner dem om köket på deras jobb.

”Det man märker av är att det är mycket fria ytor, och det beror säkerligen på att han har så på jobbet. Det måste vara svårt att kunna röra sig fritt i ett restaurangkök och sedan gå hem till ett mindre.” Läs mer.

Barnen lär sig laga mat

Det är ju nämligen så att många kockar använder sina egna kök lite som en andra arbetsplats där de kanske kan testa nya saker och vågar ta ut på svängarna. En som verkligen använder sitt eget kök som en andra arbetsplats är kokboksförfattaren och kocken Johanna Westman. Hon arrangerar nämligen ett kockfritids i sitt eget kök på Södermalm. Varje tisdag eftermiddag i tio veckor möter hon tolv barn i köket. Där får de lära sig att själva laga mat som de kan ta hem till sina familjer. De lär sig även om olika råvaror och tekniker.

Barn vill också lära sig

Varför Johanna valde att starta det här kockfritidset var för att hon märke av att även barn har ett genuint intresse av att lära sig att laga mat. Dessutom kände hon sig väldigt lämpad att ta sig ann den här uppgiften eftersom hon tidigare gjort flera barnkokböcker och arbetat mycket med barn. Barnen får inte bara lära sig att laga mat på kursen, utan de vår även lära sig vikten av ett bra samarbete och att utveckla sina smaklökar, skriver Svenska Dagbladet.