Bli vegan, för djur och miljö

Det finns många anledningar till att man ska bli vegan. För en del handlar det om moral och att man inte vill äta djur eller utsätta dem för lidande, för andra handlar det enbart om miljön. Att bli vegan är alltid en god gärning och det gör mycket gott för planeten ur varje aspekt och faktum är att det inte är så svårt som många tror när de väl har kommit igång.

Om man går från att äta kött till att bli vegan kan det givetvis vara en stor omställning, om man däremot har varit vegetarian innan är det ofta mycket enklare i och med att man endast tar bort mjölkprodukter och ägg samt honung från kosten.

Att äta vegetariskt är väldigt enkelt näringsmässigt

När man äter veganskt kan det dock vara bra att äta ett kosttillskott som innehåller B12. Genom rätt kosttillskott ser man till att inte få några brister alls när man äter veganskt. B12 är en vitamin som man endast kan få via animaliska produkter, de flesta kan dock lagra denna vitamin upp till 30 år i kroppen. Det är därför sällan något man behöver oroa sig. Dock är det bra att man ser till att få i sig allt det man behöver, speciellt i början innan dess att man har koll på hur man får olika mineraler och vitaminer från växtriket. Det är dessutom alltid bättre att vara på den säkra sidan.

Ät kosttillskott och få i dig allt du behöver

Att äta ett kosttillskott bör dock inte ersätta en varierad kost och det är viktigt att du lär dig hur du äter veganskt. När du har bytt till veganskt kost kommer du att märka en del saker i din kropp, bland annat kommer du att få mer energi och må bättre, din hy kommer att bli klarare och du kommer även att sova bättre. Detta är så länge som du får i dig allt det du behöver, många tappar dessutom vikt med veganskt mat. Det är dock inte ett måste och det finns mängder med fet vegansk mat för dig som inte vill gå ned i vikt för mycket.