Grilla med gasol

Hör du till en av mängden svenskar som älskar grillad mat och njuter vid grillen? Då kanske du även har testat att grilla med gasolgrill, vilket allt fler väljer att utrusta sig med inför grillsäsongen.

I den här artikeln förklarar vi mer detaljerat vad det är som gör grillandet med gasolgrill unikt. Vad är skillnaden med att använda gasolgrill istället för en traditionell kolgrill? Häng med så ger vi dig en inblick i gasolgrillens värld!

Smidigt och lättgrillat

Fördelarna med att använda gasolgrill är enligt experterna många och kanske är det därför nätbutikerna numer slåss om att erbjuda det bästa utbudet. Kampanjer med annonser som till exempel köp gasolgrillar här är något vi ganska lätt stöter på när vi surfar på nätet. Idag grillar var och varannan svensk sitt älskade fläsk- och nötkött på moderna gasolgrillar. Med det sagt går det alldeles utmärkt att tillaga grönsaker och till och med ost på gasolgrillen.

I en artikel på Aftonbladet intervjuas grillexperten Ulrik som hyllar gasolgrillen för dess smidiga användning.

– Enkelt att styra temperaturen. Vilket exempelvis är bra när man grillar till många.
Vidare berättar Ulrik att gasolgrillen även är praktisk då det går snabbt att tända inför grillningen.När du grillar med gasolgrill är det viktigt att tänka på grillens placering. En gasolgrill ska ur vara placerad på tryggt avstånd från brännbart material. Annars finns risken att det antänds via den öppna lågan. Gasolgrillen ska vara placerad så att det inte finns något brännbart material inom 60 centimeter från grillen på grund av den öppna lågan.