Bästa restaurangerna i Stockholm utsedda

Varje år lanserar bokningssajten Bookatable en lista på de bästa restaurangerna i Stockholm med hjälp av sina användare. De utvärderar gästrecensioner och bokningsstatistik mellan juni 2014 och juni 2015 för att plocka fram vad restauranggästerna anser är de bästa krogarna i stan. Totalt är det inom 17 kategorier som som de prisas inom. 

Årets Stockholmsrestaurang

Glada kockenDet finaste priset som är Årets Stockholmsrestaurang gick i år till Berns Asiatiska. De bjuder sina gäster på goda smaker och en härlig upplevelse, vilket fler och fler börjas sätta högre värde på. I guider som Whiteguide eller Guide Michelin är det fullt fokus på maten och smakerna men i restaurangguider gjorda av besökarna själva, så som Restaurangerstockholm.nu fokuserar man på hela besöket det vill säga hur personalen är, hur inredningen är, hur väl vinet passar till maten och givetvis att maten smakar bra. Anledningen till att Bookatable tog fram priset från första början var just det att de ville låta gästerna komma till tals och inte bara matrecensenter.

Övriga vinnare

Övriga kategorier är bästa restaurang i olika stadsdelar som Gamla stan, Vasastan, City/Norrmalm, Östermalm, Södermalm och Kungsholmen. Varje restaurang som vinner inom sin kategori får ett personligt besök från Bookatable där de överlämnar ett diplom. Vinnarna är restauranger som Lux för en dag, Två små svin, Teatergrillen, Luzette, Restaurang Åberg Nilsson och De svarta fåren. Vill du se hela listan kan du läsa mer här och vill du läsa mer om restaurangbesöken kan du kolla in Restauranger Stockholm som skrivit om de flesta restaurangerna och lägger till nya löpande på sin sajt. Där kan man även lämna egna kommentarer om sitt besök och är det någon restaurang du vill att de besöker kan man maila dem med tips. Det går dock inte att boka via guiden så det gör du bäst på Bookatable och är du väldigt nöjd med ditt besök så bör du lämna en recension så att de har chansen att vinna nästa år.