Ny raw food-restaurang

Den som vill äta raw food på restaurang kan snart göra det i Lund. Där planerar man nämligen på att börja servera mer råkost. För den som inte bor i området finns raw food att köpa, tillaga och till och med odla helt själv.

11328420-fresh-mung-bean-sprouts

Lund får en ny raw food-restaurang, skriver Sydsvenskan. Ett kafé i stan kommer nämligen att börja ta in rätter från ett ställe som säljer raw food i Malmö. Kafét väntar just nu på en ny kyl och sedan kommer de kunna servera både frukost, lunch och middag därifrån. En del av de rätter som serveras där nu görs redan utifrån raw food-recept men nu ska man alltså servera ännu mer råkost. Varför man väljer att göra den här satsningen är på grund av att efterfrågan varit stor och att det inte finns så många hälsosamma restauranger i Lund just nu.

Råkost i butik

Bor man i trakterna runt Lund kommer man alltså inom kort kunna avnjuta en råkostmåltid. Och självklart finns det restauranger i andra städer som har ett liknande koncept. Det går givetvis också bra att göra raw food hemma och ingredienser kan man exempelvis köpa på rawfoodshop.se. Där finns det mesta man kan behöva för att laga ihop en god och nyttig måltid och för att läsa mer om sortimentet och företaget bakom butiken, kan man klicka här.

Odla groddar

Ytterligare ett alternativ till den som vill börja äta mer raw food är att odla ingredienserna själv. I Helsingborgs dagblad kan man läsa att den kanske populäraste ingrediensen i råkost är groddar och att det faktiskt lätt går att odla hemma. Groddarna innehåller mycket protein, är bra för magen och är dessutom basiska och sänker syrahalten i kroppen. Man kan odla sina groddar på många olika sätt och exempelvis går det bra att göra i flaskor, under handdukar och i blomkrukor.