Jämför matkassar för hälsan och ekonomin

Att handla matkassar online kan vara ett sätt att både spara tid och äta nyttigare. Det finns dock många olika aktörer att välja bland. I den här artikeln lär du dig mer om hur du hittar det bästa alternativet för dig.

Att köpa hem färdiga matkassar via internet har bland många blivit ett populärt alternativ för veckohandlingen. Det finns tjänster där du jämför marknadens olika matkassar här för att se vilken som innehåller de nyttigaste varorna. Det finns många åsikter om vad som utgör hälsosamma kostvanor. Det enklaste och säkraste är dock att gå på det välbeprövade: En hälsosam kost är mångsidig och består av en bra mix av grönsaker, frukt och vegetabiliskt eller animaliskt protein.

Gör det enklare att välja bland alla olika leverantörer

matkasseDet finns idag många olika leverantörer som erbjuder färdiga matkassar i olika varianter. Matkassarna har olika teman (eko, budget, hälsa osv.) och det kan därför vara svårt att navigera bland alternativen. Det här är några av aktörerna som säljer färdiga matkassar:

  • Linas Matkasse – en av de första aktörerna som erbjöd färdiga matkassar. Mycket omtyckt.
  • Middagsfrid – färdiga recept och olika matkassar för olika smaker.
  • Årstiderna Matkasse
  • City Gross Matkasse
  • Coop Matkasse
  • Ecoviva Matkasse – Aftonbladet utnämnde den till den mest prisvärda och nyttiga matkassen.
  • HelloFresh Matkasse
  • ICA Matkasse
  • Matkomfort

Jämförelser – inte bara för det mest hälsosamma alternativet

Det är inte bara av hälsoskäl som du ska vara uppmärksam på vart du köper dina färdiga matkassar. Att det kan skilja mycket i pris mellan olika matkassar bör inte överraska någon. PRO genomförde tidigare i år en undersökning som visade att priset på en matkasse med samma innehåll i den vanliga dagligvaruhandeln kan variera upp till en hundralapp i pris beroende på vart du bor i Sverige.

Expressen uppmärksammar att det, förutom att det kan vara både nyttigt och prisvärt, finns fler fördelar med att handla matkassen online. Du sparar både tid och energi när du slipper åka till affären efter jobbet. Det blir i och med det enklare att planera vardagen. Om du dessutom sparar in på en bilresa så gör du dessutom miljön en tjänst när du får maten hemlevererad.