Njut av en nyttig hotellfrukost

Vem älskar inte en härlig frukostbuffé med allt gott man kan tänka sig? Det finns dock en risk att det blir lite för mycket av det goda eftersom det finns mat i ett överflöd. Här får du därför några tips på hur du ska tänka för att göra hotellfrukosten både hälsosam och lyxig.

En hotellfrukost är ett perfekt sätt att starta en stadsweekend med. Vill du äta en bra frukost i Göteborg så är Elite hotels ett riktigt bra tips. Genom att välja smart kan du dessutom göra frukosten till en både nyttig och härlig upplevelse.

Nyttigt och gott

Vill du äta lite nyttigare? Undvik då de söta bakverken och det vita brödet på frukosten. Satsa istället på att frossa i härliga frukter. Gör också en god grov smörgås med pålägg som grönsaker, skinka eller kalkon. Du kan också välja ett långjäst surdegsbröd när du gör din smörgås. Många hotell serverar dessutom smoothies till frukost. Det är en proteinrikkälla till näring som ger lång mättnadskänsla. Toppar du din smoothie med nötter och bär har du dessutom plötsligt en så kallad smoothie bowl.

Vett och etikett

För att frukostens ska bli en njutbar upplevelse är det bra om du tillämpar lite frukostetikett när du äter den. Eftersom frukosten ofta serveras som buffé är det viktigt att du lokaliserar från vilket håll man tar maten så att du inte krockar med andra. Så här säger etikettexperten Magdalena Ribbing:

Är man ängslig för vad omgivningen, bekant eller obekant, ska anse, kan man betrakta frukosten som ett slags smörgåsbord och inleder med juice och gröt eller fil varpå följer det som är salt, sill, ägg, kaviar exempelvis.”
Undvik också att sträcka dig över andra. Vänta istället lugnt på din tur.